Úvodní stránka>Aktuality>Výsledky týmů mládeže 23-28.9.2016

Zpracován přehled výsledků posledních utkání mládežnických celků. Aktualizováno průběžně dle odehraných zápasů. Detailnější oficiální soutěžní údaje FAČR (rozpisy, delegace, výsledky, tabulky, statistiky aj.) jsou formou odkazů uvedeny na podstránkách jednotlivých mládežnických celků.

U19

Pátek 23. 9. 2016 15:00

Branky: 40. Šmíd Adam, 48. Švarc Vojtěch - 63. Cupák Michal

Rozhodčí: Denev Alex - Laštůvka Dušan, Petrucha Martin.

Sestava: Rotrekl - Třasoň,Urubek,Glozyga,Beneš,Šmerda,Fojta,Cupák,Navrátil,Zavadil,Zakopal. Střídali: Šťastný,Vasiljev,Augustýn.
 
Komentář trenéra K. Heinze:"Dnešní porážka je krutá, ale proto má sport takové kouzlo. Jenom precizní výkon, bez větší touhy po vítězství nestačí. Soupeř byl zarputilý v osobních soubojích my fotbalovější, techničtější, ale s malou efektivitou při zakončení. Na to jaký jsme měli tlak ve druhém poločase jsme velmi málo stříleli a i díky tomu nevezeme ze Znojma body. Žádnému hráči nemohu vytknout snahu o kvalitní fotbalový výkon, ovšem přístup v utkání k  morálně - charakterovým vlastnostem jako jsou touha po vítězství, zarputilost v osobních soubojích, jít přes bolest, odhodlání , nešetřit se, to některým hráčům trochu chybí a v kontextu konečného výsledku to přebíjí celkem kvalitní fotbalový, technický výkon, který kluci předvedli. Pomyslné misky vah musí být srovnané a potom hráči mohou přemýšlet o úspěchu v utkáních."

 

Středa 28. 9. 2016 15:30 - dohrávka 7.kola MSDL

Branky: 25. Cupák Michal, 77. Beneš Jan - 38. Lýsek Daniel

Rozhodčí: Koláček Jan - Polaštík Josef, Slováček Adam.    

sestava: Svoboda, Beneš,Glozyga,Urubek,Třasoň,Navrátil,Cupák,Fojta,Zavadil,Šmerda,Šťastnýstřídali: Chudoba,Zakopal,Augustín,Moravec

Velmi těžké utkání se soupeřem,který se soustředil po většinu zápasu na obranu a chtěl udeřit ze standartní situace,nebo po rychlém brejku.My jsme o tom věděli a naše snaha byla , celoplošným tlakem ,rychlou kombinací a s využitím křídelních prostor si vytvářet brankové příležitosti. To se nám po celou dobu dařilo,ovšem nedokázali jsme se po takových akcích prosadit brankově. V první půli jsme šli ve 30 minutě do vedení po přímém volném kopu,který zahrával Beneš a do brány míč uklidil Cupák.Ve 40 minutě zahrával soupeř roh a vtipnou rozehrávkou nás zaskočil a dal krásnou vyrovnávací branku Lýskem.To nás zaskočilo , ovšem i nabudilo a po přestávce jsme neslevili z naší aktivity a vytvořili jsme si další příležitosti,které jsme ovšem nedokázali zúročit. Zápas nakonec rozhodl přímý volný kop,který zahrál Beneš a jeho centr,střela skončil v bráně..se štěstím...ale to jsme si dnes zasloužili mít na své straně.Je obrovská škoda, že kvalitní výkon nedokážeme podpořit více brankami a nakonec se s průměrnými týmy trápíme. Okomentoval utkání trener K.Heinz.

     

U17
Sobota 24. 9. 2016 10:15

Branky: 13. Magdon Tomáš, 23. Mlčoch Erik (vl.), 39. Heller Jakub, 53. Heller Jakub

Rozhodčí: Kostelník Tomáš - Rybka Ondřej, Zapletal Jan.

Sestava: Polišenský – Liška, Štěpják, Pospíšil, Sedlák – Mlčoch, Janál, Žiška, Malošík (57‘ Košárek) - Fekar, Horčička (75‘ Hrbas)

Trenér Petr Bláha:"Odehráli jsme dobré utkání s velmi kvalitním soupeřem. Baník byl fotbalovějším mužstvem a zaslouženě vyhrál. Zaspali jsme u dvou obdržených gólů, přesto výkon kluků hodnotím pozitivně. Dnes hráli velmi zodpovědně, trpělivě a nevynechali jediný souboj. Oproti poslednímu utkání s tímto soupeřem (0:16) se kluci zase posunuli o krok dopředu. Takové utkání je dobrá zkušenost."

 

Středa 28. 9. 2016 12:15

Branky: 70. Tománek Filip

Rozhodčí: Slováček Adam - Drozdy Luboš, Polaštík Josef.           

 

U16

Sobota 24. 9. 2016 12:15

Branky: 12. Krajčo Lukáš, 59. Bagar Lukáš, 63. Dostál Radim

Rozhodčí: Rybka Ondřej - Kostelník Tomáš, Zapletal Jan.          

Sestava: Mikulášek - Otáhal (Zlámal), Vyhlíd, Lysák, Košárek (Šupčík), Oračko, Ševeček (Zavadil), Vojáček, Žigmund (Zaoral) Sigmund, Sedláček

Trenér Jiří Buksa:"Odehráli jsme další zápas se silným soupeřem, ve kterém jsme nepropadli a předvedli slušný výkon. Vstup do z zápasu od nás nebyl sice nejlepší, na čemž se podepsal částečný respekt ze soupeře a čekání co provede, ale postupem času jsme se více otrkávali a vyrovnali hru. Bohužel po ojedinělé akci hostů, kdy přišel centr do našeho velkého vápna jsme prohrávali 0:1,  ale paradoxně nám obdržená branka ještě víc rozvázala nohy a vyrovnali jsme se soupeři. Druhý poločas se odvíjel podobně jako ten první, dobře jsme napadali, vytvářeli tlak na míč, vyplňovali prostory, ale i tak jsme ještě dvakrát dovolili hráčům Baníku skórovat na konečný stav 0:3." 

 

Středa 28. 9. 2016 12:15   

Branky: 70. Tománek Filip

Rozhodčí: Slováček Adam - Drozdy Luboš, Polaštík Josef.           

sestava : Mikulášek, Otáhal (Zlámal), Žiška (Lukáš), Vyhlíd, Košárek (Šupčík), Oračko, Zavadil (Ševeček), Vojáček, Žigmund (Zaoral), Lysák, Sedláček (Heinz)

Další zápas v anglickém týdnu nás čekal doma proti Opavě. Do zápasu jsme vstoupili s poctivou týmovou prací, která se nám vyplácela a dlouho jsme tak drželi soupeře od naši branky a snažili si využít zisku míče na rychlé kontry. Se stejnou taktikou doplněnou o ještě větší důraz na přistupování k soupeři a souboji s nimi, společně z větší ofenzivní aktivitou jsme vstupovali do druhé půle. To se nejvíc ukázalo v 67 minutě, kdy po dobrém napadání získal míč Erik Oračko, využil své rychlosti, zatáhl míč po levé straně a centroval na malé vápno, kde se sám před prázdnou bránou ocitl Marcel Lukáš, kterému se bohužel ve 100% šanci nepodařilo trefit přesně. De facto z protiútoku soupeř šťastnou střelou překonal výborně chytajícího Davida Mikuláška a jediným gólem tak soupeř z Opavy rozhodl o svém vítězství.  Uvedl trener J.Buksa.

U15

Neděle 25. 9. 2016 10:00

SK HS Kroměříž - SK Líšeň 1:1 (0:1)

Branky: 49. Joura Radek (pen.) - 28. Bulíček Petr

Rozhodčí: Ehrenberger Tomáš - Dunda Roman, Viznerová Veronika

 

U14

Neděle 25. 9. 2016 11:45

SK HS Kroměříž - SK Líšeň 1:1 (0:1)

Branky: 37. Vojáček David - 9. Růžička Patrik

Rozhodčí: Dunda Roman - Ehrenberger Tomáš, Viznerová Veronika.

Sestava: Schönwälder - Němčík (53. Hrabal), Tepera, Válek (29. Dočkal), Lejsal (46. Jány) - Večerka - Dobrý, Nohava, Linda, Vojáček - Chytil (53. Výtiska)
 
Tempo jednotlivých tréninkových jednotek postupně narůstá a tak jsme si pokládali otázku, jestli jej dokážeme přenést do utkání. V úvodu to tak nevypadalo, protože po jednoduchých chybách v součinnosti defenzivních hráčů se soupeř dostával do jasných vyložených šancí. K tomu celému týmu chyběl pohyb a správná agresivita. I pro jsme vytvářeli další chyby v rozehrávce, které naštěstí soupeř netrestal. Po deseti strašidelných minutách se kluci asi probudili a začali hrát i na polovině soupeře, ale bez kvalitní finální fáze. První branka, bohužel do naší sítě, přišla ze standardní situace na středu hřiště, kdy soupeř jednoduchým nákopem překonal naši obrannou čtyřku a postupovali ve dvou sami na brankáře. Akci vyřešili přihrávkou pod sebe a skórovali do prázdné branky 0:1. Hlavně naše levá strana hořela, proto přišlo oživení v podobě střídání Dočkala za Válka a mírnému přeskupení již ve 30. minutě. Do konce poločasu se již nic nezměnilo.
Do druhého poločasu nastoupilo mužstvo jako vyměněné. V defenzivě větší zodpovědnost a hlavně ve středu hřiště vyšší kvalita v přechodové fázi. K tomu všemu vyšší odhodlanost a agresivita přinesla tlak domácích. Nejprve střely z větší vzdálenosti nevyužil Nohava a Linda, poté se neprosadil Chytil. V další vyložené šanci nejprve opět selhal Vojáček, ale naštěstí dokázal uklidit odražený míč hlavou za záda hostujícího gólmana 1:1. Oba týmy chtěly zvrátit výsledek na svou stranu, ale Kroměříž měla stále více míč na kopačkách. V další šanci selhal Dobrý a ještě jednou se neprosadil střelou z dálky Linda. Soupeř také hrozil po našich chybách na útočné polovině nebo v rozehrávce od brány. Jenomže Schönwälder už neinkasoval a tak se vše schylovalo k nerozhodnému konci. Ale v předposlední minutě dostal nabídku rychlého protiútoku střídající Výtiska, který postupoval sám na brankáře, ale brankář jeho pokus vytěsnil na rohový kop. A tak se soupeři po utkání dvou odlišných poločasů asi spravedlivě podělili o zisk bodů.
Trenér Mrázek k utkání: "Znovu jsem očekával, jestli dokážeme potvrdit zvýšený nárůst formy ziskem bodů za vítězství. Bohužel v prvním poločase tomu tak nebylo a hráči nedokázali potvrdit tempo, jenž se nám zvedá v tréninkových jednotkách. A kupili zbytečné individuální chyby nebo chyby v součinností jednotlivých hráčů, které pramenili ze špatné komunikace. Tohle vše se radikálně zlepšilo ve druhé půli, ale také nebyla bezchybná. Jenomže důraz a chtíč něco s utkáním udělat byl hnacím motorem. Kvituji, že si dokážeme již vytvářet šance, ale jejich řešení je velmi nekvalitní a to nás stojí lepší výsledky. Věřím, že cesta je nastavena správně a v brzké době dokážeme odehrát celé utkání ve vysokém tempu se ziskem tří bodů."
 
U13
Neděle 25. 9. 2016 10:00
SK SIGMA Olomouc - SK HS Kroměříž 10:5 (3:3)

Branky: 2. Studený Simon, 8. Cahel Mikeš, 34. Kovařík Jan, 50. Sova Petr, 53. Cahel Mikeš, 64. Studený Simon, 82. Kovařík Jan, 85. Studený Simon, 86. Vaněk Jakub, 14. Studený Simon - 4. Dočkal Matěj, 29. Krč Václav, 39. Krč Václav, 76. Žourek Patrik, 88. Dočkal Matěj

Rozhodčí: Dolanský Jiří.

Sestava:

Michalčík, Janál, Menšík, Žourek, Stavinoha, Dočkal, Krč, Hamala, Nedvěd, Soldán, Dobrý, Jarka, Jeník

Trenéři:"Kluci odehráli velmi dobré utkání se Sigmou Olomouc, která je v dosavadním průběhu soutěže jednoznačným lídrem. Kluci se soupeře nezalekli a v určitých fázích hry byli lepším mužstvem. Musíme pochválit všechny hráče. Kluci měli sebevědomí a chtěli hrát fotbal. Dnes jsme udělali více chyb, které pramenili ze snahy konstruktivního řešení. Kluci dostali za výkon pochvalu také od trenérů Sigmy Olomouc, což nás všechny může těšit."

 
U12
Neděle 25. 9. 2016 10:00
SK SIGMA Olomouc - SK HS Kroměříž 8:2 (3:1)

Branky: 24. Foukal Vojtěch, 31. Proniuk Adam, 32. Řezníček David, 58. Foukal Vojtěch, 65. Proniuk Adam, 73. Řezníček David, 85. Zifčák Martin, 90. Györe Matyáš - 18. Bata Tomáš, 78. Frkal Tomáš

Rozhodčí: Piňos Radim.          

Trenér P. Sukup:"Tento zápas byl pro kluky opět velmi těžký.Zápas se celý odehrál ve vysokém tempu hlavně díky soupeřově rychlé kombinační hře.V prvních 15 minutách nás podržel brankař Madej.Po rychlém protiútoku jsme vstřelili branku a šli jsme do vedení,ale těsně před koncem první třetiny Sigma vyrovnala na 1:1.Začátek druhé třetiny jsme nechytli tempo soupeře a obdrželi rychlé dvě branky.Potom kluci začali hrát a kopali jsme dokonce tři penalty,ale bohužel jenom jednu úspěšně.Druhá část tedy skončila 2 - 6 pro Sigmu,čemuž pomohl i jeden vlastní gól.Do třetí části jsme vstoupili aktivněji,ale bohužel jsme nevstřelili branku a s přibývajícím časem jsme po rychlé kombinaci inkasovali ještě dvě branky. I v tomto zápase se objevovala zbrklost v řešení herních situací což mělo za následek velký počet ztráty míče."