Úvodní stránka>Aktuality>Výsledky týmů mládeže 21-23.10.2016

Zpracován přehled výsledků posledních utkání mládežnických celků. Aktualizováno průběžně dle odehraných zápasů. Detailnější oficiální soutěžní údaje FAČR (rozpisy, delegace, výsledky, tabulky, statistiky aj.) jsou formou odkazů uvedeny na podstránkách jednotlivých mládežnických celků.

 

U19

Sobota 22. 10. 2016 10:15

Branky: 10. Fojta Petr, 59. Cupák Michal, 61. Třasoň Matyáš, 64. Urubek Ondřej, 72. Glozyga Martin

Rozhodčí: Dohnálek Jan - Zicháček Martin, Rybka Ondřej

Sestava: Svoboda - Dvořák,Urubek,Glozyga,Třasoň,Cupák,Fojta,Zavadil,Chudoba,Knap,Zakopal. Střídali: Navrátil,Vasiljev,Šťastný,Augustýn,Bedneš.

"Hráli jsme proti poslednímu týmu soutěže a ty bývá vždy nepříjemné, protože každý tým má svou kvalitu a Sparta to dnes dokázala potvrzovat celý první poločas. Kdy s námi vydržela běhat, držet soustředěný obranný blok a snažila se vyrážet do rychlých brejků. Prvních patnáct minut jsme hráli velmi dobře a po třetí vyložené šanci jsme šli do vedení 1:0 brankou Fojty. Nepochopitelně jsme potom přestali hrát v klidu a kupili jsme spoustu drobných technických chyb a tím jsme se dostali z tempa a do konce poločasu jsme se herně trápili. I přesto jsme měli několik vyložených šancí , které jsme bohužel nedali. Druhý poločas byl z naší strany velmi kvalitní a to po všech stránkách. Navíc jsme byly efektivní i v koncovce. Hráli jsme to co je nám vlastní , rychlou celoplošnou kombinaci s využitím křídelních prostor a průnikových přihrávek. Druhou branku přidal ze středu hřiště nejlepší hráč na hřišti Michal Cupák. Následně jsme přidali dvě branky z rohových kopů Urubkem a Glozygou  a nejkrásnější branku dal Třasoň po individuální akci. Nejvíce si ovšem cením toho, že všichni náhradníci kteří nastoupili do utkání podali velmi kvalitní výkon." uvedl trenér Heinz Karel.       

 

U17

Pátek 21. 10. 2016 13:00

Branky: 59. Mlčoch Erik - 18. Bielan Marek, 24. Seriš David, 31. Navrátil Filip, 68. Szotkowski Adrian, 73. Vlachovský Martin, 74. Lalik Robert, 77. Mrózek Patrik

Rozhodčí: Líkař Petr - Novák Radek, Pospíšil Štěpán.

Sestava: Polišenský – Košárek (41‘ Sedláček), Žiška, Pospíšil, Štěpják  – Liška (61‘ Hrbas), Mlčoch, Janál, Storzer – Malošík (25‘ Sedlák), Horčička (43‘ Vymazal)

Trenér Petr Bláha:"V dnešním utkání jsme propadli především v nasazení a bojovnosti. Všude jsme byli o krok později. Prohráli jsme spoustu osobních soubojů. Hráli jsme jako panenky a ne jako hráči, kteří jdou za vítězstvím. Také jsme udělali spoustu chyb v taktice a proto jsme dnes propadli v celém utkání."

 

U16

Pátek 21. 10. 2016 15:00

Branky: 22. Podbiol Daniel, 36. Kobza Martin, 47. Podbiol Daniel, 52. Podbiol Daniel, 58. Zielina René, 63. Lalik Robert

Rozhodčí: Novák Radek - Líkař Petr, Pospíšil Štěpán.          

 

U15

Neděle 23. 10. 2016 10:00

Branky: 28. Dočkal Lukáš, 58. Synecký Jan - 41. Pecina Petr

Rozhodčí: Jahoda Jaroslav - Karlík Petr, Peřina Ladislav.

Sestava: Dvouletý - Joura, Frýdl, Švajda, Zavadil (47. Pospíšil) - Heinz (64. Kolář) - Dušek (67. Tepera), Dočkal, Fekar (55. Poljakov), Žďára - Pecina. 
 
Chlapci do utkání vstoupil trochu vlažněji, a soupeř od úvodu ukazoval, že na vlastním hřišti nedá nic zadarmo. Fotbalová stránka se postupně přehoupla na stranu Hanáků, ale houževnatý soupeř nepovolil žádnou vyloženou šanci, pouze skrumáže po standardních situacích. Až v polovině prvního poločasu se na pravé straně prosadil Žďára, který poslal pěknou přihrávku skrz malé vápno, ale Dušek na zadní tyči na míč do prázdné branky nedosáhl. A tak přišel trest. Domácí Havlíčkův Brod byl důraznější při rohovém kopu a ujal se vedení 1:0. Hosté se snažili do přestávky vyrovnat, ale střely ze středních vzdáleností neměly patřičnou přesnost nebo jim chyběla razance. Proto do kabin odcházeli spokojenější domácí hráči. Ze šaten vyšlo hostující mužstvo ještě s větším zápalem, postupně si vytvářelo větší tlak a ujala se střela Peciny, který vyrovnal na 1:1. Tohle vneslo ještě více energie do žil chlapců z Kroměříže. Asi největší šanci si vypracoval Dušek, který trefil tyč, ale to nebylo vše, k dorážce se prodral Žďára, jenomže ani on nebyl přesný a svůj pokus umístil do té samé tyče. O několik minut později přišel další trest. Dvouletý chybně rozehrál míč od branky, Dočkal chyběl v prostoru mezi stopery a domácí střelec pohotově zakončil do středu branky. Pro dovršení smolného okamžiku ještě při přesunu brankář Dvouletý uklouzl. A bylo to 2:1. V této chvíli přišli nějaké posuny v rozestavení, což ovlivnilo další minuty zápasu. Hra byla rozháraná a nepřišla žádná kloudná akce k vyrovnání. Díky volnému metru pana rozhodčího a důrazné hře domácích se frustrace projevila zvýšeným afektem vůči pískání či nepískání faulů. Bohužel těsně před koncem musel pro zranění po faulu domácích střídat Heinz, což bylo smutnou tečkou na tomto výsledkově nepovedeném zápase.
Hodnocení vedoucího SpSM Mgr. O. Mrázka: "V tomto zápase hráli na straně Havlíčkova Brodu celkem biologicky vyspělí hráči, kteří k zápasu přistoupili zodpovědně a bojovnost a chuť vyhrát jim nemohl nikdo odepřít. Já jsem rád, že jsme se dokázali tomuto trendu přizpůsobit a zároveň nevypustili naši kombinační hru. Zápas měl náboj a rychlost, kterou jsem v posledních zápasech neviděl. Bohužel zápasy rozhodují chyby a my jich udělali více. Stejně jako chyby v defenzivě, tak i ty v neproměňování šancí staly kluky lepší výsledek. Ve hře hostujícího celku vidím jednu velkou chybu v tom, že nedokážeme vyřešit vyšší procento akcí ve finální fázi ke 100% brankové příležitosti. Místo aby jsme utkání zvládli v poměru 2:4, tak jsme 2:1 prohráli. Přesto vidím stoupající tendenci výkonů a chceme v nich pokračovat."

 

U14

Neděle 23. 10. 2016 11:45

Branky: 43. Dobrý Adam, 48. Linda Marek

Rozhodčí: Karlík Petr - Jahoda Jaroslav, Peřina Ladislav

Sestava: Vytiska - Němčík (47. Dočkal), Tepera, Večerka, Lejsal (57. Jány) - Jiřík (47. Hendrych) - Vojáček, Linda, Nohava, Dobrý - Chytil (57. Hrabal)

V mladší kategorii jsme měli v úvodu hned 3 samostatné nájezdy, které hráči řešili příliš zbrkle, ale po 5 minutách se obrázek hry změnil a soupeř měl více ze hry a vytvářel si i brankové příležitosti. Naštěstí nás Vytiska a domácí zakončení drželi stále ve hře. Hlavně střed obrany a střed hřiště nedokázal kloudně podržet a rozehrát míč, proto se naše akce rozpadali hned v jejich zárodku. V prvním poločase jsme pak už měli jen nějaké náznaky a střely z velké dálky. Do šaten odcházeli všichni za stavu 0:0. A přišla bouřka, kterou ještě v letošní sezóně chlapci nezažili. Druhá část zápasu byla o poznání aktivnější a hostující Kroměříž měla více ze hry. Klid na kopačky hostů přinesl Dobrý, který svou třetí šanci v zápase dokázal proměnit. Po několika minutách navýšil skóre Linda střelou z dálky. Komfortní náskok 2:0 se mohl ještě navýšit, když nedokázali své šance proměnit Dočkal, Nohava nebo Vojáček. Postupně soupeř vrhl všechny své síly do útoku a vyspělý hráč s číslem 8 nám začal zatápět. Naštěstí ve druhém poločase svůj výkon zlepšili oba stopeři a hlavně večerka svým výkonem držel obranu. Bohužel rychlé protiútoky Kroměříž nevyužila a když se v největší šanci hostů ve druhém poločase neprosadil ani útočník Prokop, tak výsledek zůstal neměnný, což znamenalo druhé vítězství pro hráče Kroměříže 2:0."

Hodnocení trenéra Mrázka: "V úvodu jsme prováhali dvě šance a soupeře nakopli. My v prvním poločase působili velmi nedisciplinovaným dojmem. Dával bych to za vinu nedostatečné přípravě před utkáním a tím pádem i špatně nastavené hlavě všech hráčů. Naštěstí poločasový budíček pomohl a všichni do jednoho svůj výkon povýšili na jinou úroveň. Škoda, že jsme šancí nevyužili více a nedokázali v závěru zápasu podržet více v kombinaci míč. Znovu se potvrdilo, že ve druhém kole zápasů je každý výkon i výsledek o něco lepší a nastavený trend společně s hráči budeme chtít nadále udržet hlavně poctivým tréninkem. Poprvé letos se totiž stalo, že hráčů ročníku 2003 bylo více než ročníku 2002, což ukazuje, že kluci hrát i trénovat chtějí a jen svou poctivostí se mohou posunout ještě výše ve svých výkonech."

 

U13

Sobota 22. 10. 2016 14:00

Branky: 9. Dobrovolný Tadeáš, 30. Jonáš Adam (pen.), 37. Jonáš Adam, 44. Křivánek Viktor, 83. Maršík Daniel - 33. Dočkal Matěj, 42. Žourek Patrik (pen.), 48. Dočkal Matěj

Rozhodčí: Kříž Jiří.

Trenéři:"Dnešní utkání mělo vynikající fotbalovou úroveň. Kluci a Klára odehráli utkání na jedničku. Jejich nasazení, bojovnost a hlavně fotbalovost byla jejich výbornou reklamou. Může nás jen mrzet to, že kluci neproměnili několik stoprocentních příležitostí. Soupeř nás trestal vždy po brejkových situacích do otevřené obrany. Přesto můžeme utkání hodnotíme velmi pozitivně. Kluky, Kláru a nás trenéry může těšit několik krásných fotbalových pochval od trenérů a fanoušků soupeře".

 

U12

Sobota 22. 10. 2016 14:00

Branky: 13. Záruba Tadeáš, 16. Kokeš Jiří, 23. Mikulinec Šimon, 71. Kasal Adam, 73. Záruba Tadeáš, 79. Šancl Filip, 82. Mach Jan, 88. Záruba Tadeáš - 15. Němčík Matěj, 36. Hajna Jakub, 41. Vaněk Michal, 42. Hajna Jakub, 67. Vaněk Michal

Rozhodčí: Zadina Petr