Úvodní stránka>Aktuality>Výsledky týmů mládeže 18-21.8.2016

Zpracován rychlý přehled výsledků posledních utkání mládežnických celků. Aktualizováno průběžně dle odehraných zápasů. Detailnější oficiální soutěžní údaje FAČR (rozpisy, delegace, výsledky, tabulky, statistiky aj.) jsou formou odkazů uvedeny na podstránkách jednotlivých mládežnických celků.

U19       

Sobota 20. 8. 2016 10:15

Branky: 75. Navrátil Jan - 32. Rylich Slávek

Rozhodčí: Tomanec Josef - Dunda Roman, Novák Radek.

Sestava: Svoboda - Šmerda,Urubek,Glozyga,Třasoň,Knap,Zavadil,Fojta,Cupák,Chudoba,Zakopal. Střídali: Šťastný,Beneš,Navrátil,Dvořák.
 
"První utkání sezony bylo velmi náročné a těžké.Soupeř byl velmi dobře připraven po taktické stránce a svůj kvalitní výkon podpořil,několika výbornými individuálními výkony. V prvním poločase jsme začali velmi dobře a během 30 minut utkání jsme měli několik velmi dobrých zajímavých akcí z křídelního prostoru,které jsme nedokázali ovšem kvalitně zakončit ,nebo dát dobrou finální přihrávku.Po chybě obrany ve 30 minutě, kdy nám soupeř unikl z křídelního prostoru a z hranice 16 m zakončil prudkou střelou a propálil brankaře Svobodu.jsme prohrávali 0:1.Do konce půle jsme bojovali ,ale neměli jsme potřebnou kvalitu na zakončení. Po přestávce jsme střídali Zakopala za Šťastného a Šmerdu za Beneše a šli jsme do druhého poločasu se snahou o nátlakovou hru podpořenou dobrou kombinací a efektivní koncovkou. Bohužel naše fotbalovost se během druhého poločasu vytrácela a nahrazovala ji bojovnost a odhodlání s výsledkem něco udělat a to se povedlo v 72 minutě střídajícímu Janu Navrátilovi ,který tak vyrovnával na konečných 1:1." zhodnotil utkání trenér K. Heinz.
 
U17

Středa 17. 8. 2016 15:00

Branky: 13. Fukala Michal, 42. Fukala Jan, 70. Fukala Jan, 80. Fukala Jan

Rozhodčí: Mikeska Karel - Fajkus Josef, Jurajda David.  

Sestava: Polišenský – Liška (76‘ Košárek), Žiška, Pospíšil, Sedlák (54' Štěpják) - Mlčoch, Janál, Storzer, Malošík (69‘ Hrbas) - Fekar, Horčička

Dorostenci U17 začali svůj "anglický týden" na hřišti Frýdku Místku. Urostlé domácí mužstvo vstoupilo do zápasu aktivněji a ve 13' minutě utkání po individuální chybě Hanáků při rohovém kopu se dostalo do vedení 1:0. Obdržený gól Hanáky nepoložil a nastartoval je k lepšímu výkonu. Jenže hra se ve zbytku prvního poločasu odehrávala z velké části ve středu hřiště bez větších příležitostí na obou stranách. Do druhého poločasu šli Hanáci s odhodláním zápas minimálně vyrovnat. Jenže hned ve druhé minutě druhého poločasu přišla studená sprcha v podobě druhého gólu do brány Hanáků. Ani za tohoto stavu se Hanáci nepoložili a snažili se s utkáním něco udělat. Zdramatizovat utkání se málem povedlo v 69' minutě utkání, když se sám před domácím brankářem objevil Fekar, který domácího brankáře neprostřelil a tak platilo pravidlo nedáš dostaneš. Po minutě hry se prosadili domácí po rychlém protiútoku, kteří se tak uklidnili a před koncem zápasu s dalšího brejku přidali další gól na konečných 4:0 pro domácí.

Trenér Petr Bláha: "Nastoupili jsme proti kvalitnímu, urostlému soupeři a v utkání jsme nepropadli. Výsledek úplně neodpovídá předvedené hře. Nicméně jsme v tomto utkání vytvořili několik individuálních hrubých chyb, které soupeř potrestal čtyřmi góly. Kluci nebyli v některých situacích plně koncentrováni. Kluci si musí uvědomit, že každá chyba může být rozdílová."   

Neděle 21. 8. 2016 10:15

Branky: 5. Dubnický František, 10. Kubáč Radek, 11. Dubnický František, 26. Cikryt Vojtěch, 29. Grygar Daniel, 36. Kratochvíl Jiří, 68. Galus Michal, 71. Grygar Daniel, 76. Galus Michal

Rozhodčí: Kubica Martin - Hrbáč Martin, Pytlíček Jan

Sestava: Polišenský – Liška, Štěpják, Pospíšil, Sedlák – Oračko (41‘ Vojáček), Mlčoch, Janál, Malošík - Fekar, Horčička.

Dorostenci U17 se v dalším mistrovském utkání představili na půdě favorizované Sigmy Olomouc. Hanáci nastoupili v kombinované sestavě, protože do utkání nemohl nastoupit Honza Žiška a Oliver Storzer. Absence těchto dvou hráčů byla znát. Kroměřížští dorostenci do utkání vstoupili s velkým respektem k domácímu mužstvu, které doslova do utkání vlétlo a již v 11. minutě utkání to bylo 3:0 pro domácí. Hrálo se především na polovině hostujícího mužstva, které se snažilo po zisku míče přecházet do rychlých protiútoků, které však končili před šestnáctkou domácího mužstva. Domácí se do poločasu prosadili ještě třikrát a poločasový výsledek se zastavil na 6:0 pro domácí. Do druhého poločasu nastoupili hosté z Kroměříže lépe. Svou koncentrovanou a bojovnou hrou svůj výkon zlepšili. Domácí měli stále mírnou převahu, ale hra se začala odehrávat ve středu hřiště a domácí se tak nedostávali do dalších brankových příležitostí. Až deset minut před koncem se domácím podařilo vstřelit branku na 7:0, po které se hosté opět přestali koncentrovat a obdrželi další dvě branky. Konečný výsledek utkání se zastavil na 9:0 pro domácí Sigmu.

Trenér Petr Bláha: "V utkání jsme se museli obejít bez dvou konstruktivních hráčů základní sestavy a na hře to bylo znát. S rozestavením jsem musel zamíchat a bylo vidět, že nové posty hráčům moc nesedí. Navíc jsme hráli ustrašeně s velkým množství individuálních chyb a špatného dostupování hráčů. Domácí měli výbornou přechodovou útočnou fázi, která nám dělala velké problémy. O poločase jsme si s hráči řekli, že utkání musíme dohrát důstojně a se ctí, což se nám v druhém poločase s větší části povedlo. Hráči měli problém s koncentrací po obdrženém gólu, po kterém jsme v krátkém časovém úseku opakovaně obdrželi další zbytečné góly. I když výsledek 9:0 je strašidelný, přesto musím konstatovat, že projev hry mužstva se v prvních čtyřech mistrovských utkání zlepšil."

U16

Středa 17. 8. 2016 17:00

Branky: 2. Dudek Jakub, 5. Akritidis Andreas, 26. Křenek Matěj, 48. Akritidis Andreas, 62. Akritidis Andreas (pen.), 69. Akritidis Alexis, 73. Strouhal Jakub - 47. Vojáček Tomáš

Rozhodčí: Fajkus Josef - Mikeska Karel, Jurajda David.  

Sestava : Benedikt - Oračko, Zaoral, Lysák, Zavadil (25´ Košárek), Otáhal (61´Šupčík), Vyhlíd (64´Ševeček), Vojáček, Sigmund, Žigmund (66´Zlámal), Sedláček.

"Zápas se nám od samého začátku nepovedl, již ve 3 minutě jsme po totožných chybách pravého beka prohrávali 0:2. Hru jsme pak sice dokázali aspoň částečně vyrovnat, ale i tak soupeř stihl do poločasu přidat další branku. Do druhé půle jsme vstoupili odhodlaněji, což se projevilo větší agresivitou a nasazením, které vyústilo v 53´minutě brankou Vojáčka, který individuálně prošel přes 4 hráče a střelou šajtlí uklidil míč k pravé tyči. Bohužel prakticky ihned po rozehrání jsme inkasovali po čtvrté a to nás de facto zlomilo, prostřídala se sestava a konečné skóre se zastavilo na čísle 7." smutně ukončil hodnocení trenér Jiří Buksa.

 

Neděle 21. 8. 2016 12:15

Branky: 2. Bednár Adam, 3. Hapal Ondřej, 34. Pavelka David, 35. Hapal Ondřej, 74. Zedníček Martin

Rozhodčí: Hrbáč Martin - Kubica Martin, Pytlíček Jan.          

Sestava: Trampota (41´Mikulášek) - Otáhal (68´Ševeček) Lysák, Sigmund, Košárek (65´Šupčík), Oračko, Vojáček, Vyhlíd (72´Zlámal), Zavadil (63´Zaoral), Sedláček, Žigmund (70´Benedikt).

"I přesto, že skóre zápasu je na první pohled jednoznačné a vstup do zápasu se nám příliš nevyvedl, když jsme hned z kraje prohrávali o dvě branky, tak jsme z našeho pohledu odehráli s velmi kvalitním soupeřem slušný zápas. Obdržené branky hned z kraje zápasu nás nepoložili, naopak tým držel stále hlavu, měli jsme dlouhé pasáže hry, kdy jsme byli vyrovnaným soupeřem a dokázali jsme hráče Sigmy potrápit a přehrávat rychlou kombinační hrou. Celý tým podal velmi bojovný výkon, který se nám bohužel nepodařilo vylepšit aspoň jednou vstřelenou brankou i když šance na ní jsme si několikrát vypracovali." pochválil svůj tým trenér Jiří Buksa.

U15

Neděle 21. 8. 2016 10:00

HFK Třebíč - SK HS Kroměříž 8:1 (6:0)

Branky: 13. Slíva Jakub, 15. Zacha Tomáš, 17. Zacha Tomáš, 23. Ševčík Michal, 26. Zacha Tomáš, 32. Franěk Tomáš, 39. Ševčík Michal, 41. Kočí Aleš - 42. Dočkal Jakub

Rozhodčí: Rosický Jakub - Bártová Mirka, Kalina Oldřich.

U14

Neděle 21. 8. 2016 11:45

HFK Třebíč - SK HS Kroměříž 6:2 (2:1)

Branky: 17. Dvořák Filip, 24. Zahrádka Jan, 39. Dvořák Filip, 59. Zezula Filip, 65. Zezula Filip, 69. Krátký Michal - 25. Linda Marek, 42. Lejsal Šimon

Rozhodčí: Bártová Mirka - Rosický Jakub, Kalina Oldřich.

Sestava: Výtiska - Jiřík, Večerka, Válek (36. Schönwalder), Němčík (47. Hrabal) - Nohava - Vojáček (43. Lejsal), Linda, Dobrý, Dočkal - Chytil (43. Hendrych)
 
Oproti starším kolegům kluci do utkání vstoupili správně motivovaní a od úvodu to šlo poznat. V úvodních minutách jsme byli výrazně aktivnějším týmem, ale vypracované příležitosti jsme nedokázali proměnit. Ty největší šance měli Chytil, Dočkal nebo Vojáček. Bohužel přišel trest, kdy po nedůslednosti v obranné činnosti celého týmu šel v 17. minutě soupeř do vedení 1:0. Ve 24. minutě bylo ještě hůř, protože chybovala Kroměříž podruhé a domácí tým opět na 100% využil 2:0. Naštěstí hned ve 25. minutě snížil hezkým lobem Linda 2:1. Jenomže aktivita z úvodu byla pryč, Třebíč nás přehrávala zejména uprostřed hřiště, ale Výtiska byl na správném místě, proto skončil první poločas nejtěsnějším vedením pro domácí 2:1. Do druhého poločasu šli hráči Hanácké s cílem zápas otočit v náš prospěch. Jenomže opět chyba v součinnosti obranné čtveřice a po centru osamocený soupeř na malém vápně zvýšil ve 39. minutě na 3:1. Střídání v dresu Kroměříže přineslo oživení, ze kterého v 51. minutě těžil sám Lejsal 3:2. V tento okamžik opět aktivita narostla, ale ani Linda posunutý na hrot, ani dobře hrající Dočkal nedokázali své náznaky šancí proměnit. Tohle vše platilo do 58. minuty, protože hráči hostujícího celku svým polevením a nedůsledností v defenzivě umožnili během deseti minut navýšit skóre na konečných 6:2. Touto desetiminutovkou pokazili celkový dojem z tohoto zápasu. Věřme, že ve středu v Líšni dokáži tohle zaváhání odčinit.
Hodnocení trenéra Mrázka: "V celém zápase bylo na obou stranách deset vyložených šancí, ale výsledek 6:2 hovoří za vše. My nedokázali využít ani dorážky do prázdných branek a soupeř trestal. Přesto lze říci, že soupeř byl lepší hlavně v defenzivní činnosti a mezihře uprostřed hřiště. Tyto rozdíly se v obou poločasech zvyšovaly s přibývajícími minutami, což odkrylo opět problém prázdnin, že někteří chlapci z 26 tréninkových jednotek nemají ani polovinu. Doufejme, že příchodem školního roku a stanovením určitého tréninkového režimu půjde vše opět vzhůru."