Úvodní stránka>Aktuality>Výsledky týmů mládeže 10-14.5.2017

Zpracován přehled výsledků posledních utkání mládežnických celků. Aktualizováno průběžně dle odehraných zápasů. Detailnější oficiální soutěžní údaje FAČR (rozpisy, delegace, výsledky, tabulky, statistiky aj.) jsou formou odkazů uvedeny na podstránkách jednotlivých mládežnických celků.

 

U19

Sobota 13. 5. 2017 10:00

Rozhodčí: Koláček Josef - Motal Radek, Kašpar Jaroslav.  

sestava: Svoboda,Beneš,Urubek,Dvořák,Třasoň,Navrátil,Knap,Fojta,Glozyga,Chudoba,Zakopal. střídal: Vasiljev,Augustin,Rotrekl
Trenré Karel Heinz:"Další venkovní utkání bylo opět velmi těžké a domácí tým HFK Olomouc prokázal ,že umí hrát dobrý fotbal a má svém středu několik velmi šikovných hráčů. Nám se bohužel v týdnu zranil Daniel Šťastný a museli jsme tím pádem udělat několik změn v sestavě a myslím si že ku prospěchu.Velmi dobře jsme zahájili utkání a po 20 minutách hry jsme vedli krásnou brankou Knapa 1:0..ovšem od té doby až do konce poločasu jsme ubrali a v závěru jsme si nechali po standartní situaci dát branku.Pasivita některých hráčů v prvním poločase mne vedla k rázné domluvě během přestávky a po poločase jsme odehráli velmi dobře druhý poločas,který jsme v 80 minutě rozhodli po krásné individuální akci Vasiljeva  a jeho finální přihrávku před branku soupeře zužitkoval Kamil Chudoba  ve vítěznou trefu."          

 

U17

Středa 10. 5. 2017 16:00

Rozhodčí: Bernatík Tomáš - Konečný Bronislav, Zapletal Jan.

 

Sobota 13. 5. 2017 10:15

Rozhodčí: Koláček Jan - Bršlica Pavel, Veselý Michal.          

 

U16

Středa 10. 5. 2017 14:00

Rozhodčí: Konečný Bronislav - Bernatík Tomáš, Zapletal Jan.

 

Sobota 13. 5. 2017 12:15

Rozhodčí: Bršlica Pavel - Koláček Jan, Veselý Michal.          

 

U15

Středa 10. 5. 2017 14:00

Rozhodčí: Lenfeld Oldřich - Daniel Petr, Oujezdský Jan. 

Sestava: Kolář - Frýdl (55. Knap), Švajda, Daněk, Joura - Heinz (68. Topič), Fekar (50. Hanák) - Zavadil (55. Žďára), Dušek, Dočkal (58. Poljakov) - Pecina
 
Do zápasu jsme šli s vědomím, že je soupeř velmi dobře silově a rychlostně připravený a naše zápasy v poslední době mají velmi vyrovnaný průběh, kde rozhodují naše individuální chyby. Vše se do puntíku potvrdilo. Náš velmi aktivní nástup znamenal mírnou převahu v úvodu zápasu, ze které vyplynuly dvě příležitosti Dočkala a Peciny. Tuto aktivitu zmařil až průnik domácího záložníka od poloviny hřiště do otevřené obrany a s ním i vedoucí gól Líšně 1:0. Od tohoto momentu jsme se na hřišti hledali. Vázla nám kombinace a většinu osobních soubojů jsme prohrávali. Z jednoho dlouhého výkopu brankáře a pár prohraných soubojích se domácí trefili podruhé 2:0. Takto skončil i první poločas. Ten druhý začal podobně jako první skončil. Větší aktivitou a kvalitnější kombinací na útočné polovině se prezentovali domácí hráči a my jen se štěstím odolávali. Po vystřídání a příchodu čerstvých sil jsme se trochu osmělili a vyrazili opět na útočnou polovinu. Po jednom rychlém brejku nezakončil Pecina, ale naštěstí se míč dostal k Duškovi, který se nádhernou kličkou uvolnil a našel v malém vápně Pecinu tak, že už gól nešel nedat 2:1. Hrab byla od této doby více či méně vyrovnaná, ale už to vypadalo, že hostující Kroměříž nemá sílu na to utkání vyrovnat. Jenomže k poslední standardní situaci se postavil Joura, do vápna přispěchal i brankář Kolář a byl to právě on, kdo měl na kopačce vyrovnání, když z malého vápna na dvakrát nedokázal prostřelit hráz těl, jenž mu stála v cestě. Bohužel se vyrovnat nepodařilo a utkání tak skončilo asi zaslouženým těsný vítězstvím domácí Líšně.
 
Hodnocení trenéra Ondřeje Mrázka: "Oproti domácímu utkání jsme neměli takovou herní převahu a kombinace se nám nedařila. Z toho vyplynul i malý počet brankových příležitostí. Přesto musíme kluky pochválit za to, že až do konce dřeli a věřili, že se s utkáním dá něco udělat. I díky tomu bylo k vyrovnání opravdu kousek. Opět se budu opakovat, když řeknu, že nás srážejí chyby, které vzniknou z nedůrazného a ustrašeného počínání v osobních soubojích. Některé situace dáme soupeři až moc zadarmo."       
 
 
Neděle 14. 5. 2017 10:00

Rozhodčí: Buček Vítězslav - Houšť Jan, Tesař David. 

sestava: Schönwälder - Frýdl (51. Knap), Daněk, Švajda, Joura - Heinz (36. Hanák), Fekar - Dočkal, Dušek (36. Lukáš), Zavadil (46. Žďára) - Pecina

 
Dnes se hrálo na obě strany vyrovnané a pro diváka velmi pohledné a zajímavé utkání, kde nechybělo nic, co u fotbalu očekáváme. V úvodu byl aktivnějším celkem hostující tým, který vysokým presinkem nedovoloval domácím přejít do ofenzivy. Díky nátlakové hře se hráči Znojma dostávali do zakončení a párkrát podržel tým pozorný Schönwälder. Bohužel ze standardní situace, kdy se míč odrazil od břevna před nohy nehlídaného protihráče ze Znojma, už byl krátký a Znojmo se dostalo po zásluze do vedení 0:1. Hra se postupem času vyrovnávala, ale domácí celek se dostával z počátku jen po pokutové území, kde je zastavovala pozorná obrana soupeře nebo vlastní nepřesnost. V poslední pětiminutovce prvního poločasu se Hanáci přece jen dostali do šancí, ale bez úspěchu. Až v nadstavení si o míč řekl Pecina a samostatný nájezd vyřešil excelentně a vyrovnal na 1:1. O přestávce domácí dvakrát střídali a tím hru výrazně oživili. Úvod byl podobný jako v prvním poločase, ale role se obrátili. Jenomže stejně jako soupeř jsme tyto šance nevyužili. A jak to bývá otřepané "nedáš, dostaneš" se opět potvrdilo. Po centru z křídelního prostoru si počínali obránci nedůrazně a útočící hráč se obtočil kolem nich a nechytatelnou střelou zvýšil na 1:2 pro Znojmo. Domácí celek tak ještě zvýšil útočnou aktivitu i přeskupením v systému, ale tento bezzubý nátlak znamenal ještě dvě šance do otevřené obrany, které naštěstí soupeř nevyužil. A tak se po krátké době už po druhé musíme smířit s těsnou porážkou 1:2 ve vyrovnaném střetnutí, kde bral body ten, co je více chtěl.
 
Hodnocení trenéra O.Mrázka: "Jediné co mohu dnes hráčům vytknout je příprava na utkání, která u některých nebyla taková, jaká by měla být, což se hlavně v úvodu projevilo negativně. Postupně se hra zvedala a začali jsme si vytvářet šance, ale naše zakončení není klidné a postrádám u něj větší důraz. Dále bych očekával větší kvalitu ve hře jeden na jednoho v útočné fázi, na které také musíme zapracovat. Přesto vše hráčům nejde odepřít snahu a bojovnost, ale na houževnatého soupeře, který chtěl více vyhrát, to dnes prostě nestačilo."      
 

U14

Středa 10. 5. 2017 15:45

Rozhodčí: Daniel Petr - Lenfeld Oldřich, Oujezdský Jan.

Sestava: Schönwälder - Vojáček, Večerka, Tepera, Němčík (36. Lejsal) - Linda, Hendrych (55. Hrabal) - Bíbr (36. Dočkal), Nohava, Vytiska - Chytil
 
Do utkání jsme chtěli vstoupit s nezměněnou sestavou oproti předchozímu utkání, kdy to vše náramně klapalo, bohužel kvůli výpadků některých hráčů jsme změny udělali. A to se ukázalo jako nepovedené. Po celý první poločas jsme byli horším týme. Do vedení se domácí dostali po rohovém kopu 1:0 a dvoubrankový náskok si vybudovali po chybě Němčíka ve svém křídelním prostoru 2:0. Naši jedinou kloudnou akci vymyslel Nohava pro Lindu, který samostatný nájezd neproměnil a tak skončil poločas dvougólovým vedením pro Líšeň. Do druhé části jsme udělali dvě změny a hra se více vyrovnala. Přesto jsme udělali další chybu a soupeř nás potrestal 3:0. Potom se prosadil střelou do protipohybu brankáře Linda 3:1 a tento moment dal hostům křídla. Najednou jich bylo plné hřiště a dovolili si i individuální řešení situací. Linda si vzal míč těsně před vlastním pokutovým územím a prošel celé hřiště a ještě zakončil nádhernou střelou pod břevno branky Líšně 3:2. Zdaleka tomu nebyl konec, protože o několik minut později se podařilo Vytiskovi vyrovnat na 3:3. V tento moment se hra více vyrovnala, nám už odcházely síly a soupeř chtěl zase přehoupnout misky vah na svou stranu. Přesto jsme ještě mohli vyhrát, když dlouhý výkop Schönwäldera propadl až za obranu domácích a Chytil samostatný nájezd nevyužil. A tak po strhujícím druhém poločase si odvážíme cenou remízu 3:3.
 
Hodnocení trenéra Ondřeje Mrázka: "Do tohoto zápasu jsme nevstoupili dobře a někteří hráči nebyli správně nachystaní a motivovaní pro toto utkání. I proto kombinace vázla a soupeř měl v prvním poločase jasně navrch. Povedla se nám poločasová střídání, když Lejsal i Dočkal svým chováním a bojovností hru dokázali strhnout a k nim se přidali i ostatní. Jsem rád za vyrovnání a tím ukázali kluci, že mají správný charakter a nevykašlou se na utkání i když prohrávají o 3 branky, což je oproti zimním zápasům další posun v jejich myšlení."

 

Neděle 14. 5. 2017 11:45

Rozhodčí: Houšť Jan - Buček Vítězslav, Tesař David.  

Ostatní celky hrají dle http://www.hanackaslavia.cz/rozpisy-zapasu

sestava: Schönwälder - Vojáček (43. Bíbr), Večerka, Tepera, Hendrych (36. Němčík) - Linda, Nohava - Dočkal (51. Jiřík), Lejsal (47. Hrabal), Vytiska - Chytil

 
Do utkání jsme vstoupili lépe než v předešlých duelech s tímto soupeřem. Bohužel jsme tu největší příležitost Vytisky neproměnili. A přišel trest na druhé straně, což znamenalo uklidnění hráčů Znojma a naopak pokles sebevědomí domácích. V tomto duchu se odehrával zbytek poločasu. Jedinou světlejší chvilkou byl gól Lejsala po pěkné křídelní akci a pár minut po vstřelené brance, kdy se zase nějaké sebevědomí vlilo do žil hráčů, ale netrvalo tomu dlouho, protože soupeř dokázal ještě přidat další branku. Poločasové skóre tedy znělo 4:1. Do druhé poloviny zápasu soupeř polevil a prostřídal a my se o kapánek zlepšili v kombinaci a pohybu, proto se zápas na oko vyrovnal. Znojmo přidalo už jen jeden gól a to přímo z rohu centrem, který kopíroval břevno a zapadl k zadní tyčce. Tento moment dal výsledku konečnou podobu, která byla 5:1 ve prospěch hostujícího Znojma.
 
Hodnocení trenéra O.Mrázka: "Do zápasu jsme vstoupili docela  aktivně a vytvořili si i pár šancí, ale bohužel hráči stále řeší výsledek jako to o co jde nejvíce, a proto nedokážeme po obdržené brance navázat na kvalitní hru před ní a trvá nám dalších 15 až 20 minut než se oklepeme. Pak jsme dokázali dát branku a zase hrát celkem slušnou partii. Pokud se nám tohle podaří odbourat posuneme se zase o krok dopředu. Dále je nutno konstatovat, že jen pár hráčů se dokáže v kondičních parametrech vyrovnat hráčům soupeře a to je ten největší limit, abychom mohli kombinovat a hrát s míčem delší časový úsek ve vysokém tempu hry. Opět věřím, že nastolená cesta je ta správná a chce to jen trpělivost než někteří hráči dorostou biologicky své stejně staré protihráče či spoluhráče. Nakonec bych chtěl poděkovat trenérovi Znojma, který nám umožnil postavit brankáře ve 4 poločasech v jeden den, což je podle pravidel nemožné, i když o den dříve dohrávalo Znojmo v Kroměříži v kategorii U16 ze stejného důvodu v 10 hráčích. Děkuji za možnost hráče i takto vychovávat."
 

U13

Neděle 14. 5. 2017 14:00

Rozhodčí: Buček Vítězslav.            

 

U12

Neděle 14. 5. 2017 14:00

Rozhodčí: Tesař David.